Καινοτόμες Τεχνικές & Ενεργειακές Λύσεις

greek flag icon english flag icon
smaller letters icon bigger letters icon

Φωτοβολταϊκά

Την τελευταία δεκαετία η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων βοήθησε στην πράσινη ανάπτυξη και την επίτευξη του στόχου «20-20-20» για το περιβάλλον. Η εταιρεία αναγνωρίζοντας τη δύσκολη εποχή που διέρχεται ο κλάδος των Φ/Β συστημάτων προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις είτε για το πολλά υποσχόμενα net metering είτε για αυτόνομα συστήματα και απαγκίστρωση από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Επιπλέον, αναλαμβάνουμε τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση απόδοσης υφιστάμενων και νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων επί εδάφους και επί κτηρίων για να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος της επένδυσής σας.

  • Διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα:

    Στα διασυνδεδεμένα Φ/Β συστήματα η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά διοχετεύεται κατευθείαν στο δίκτυο της ΔΕΗ. Για την απευθείας πώληση της ενέργειας, τοποθετούνται δυο μετρητές, ο ένας μετράει την καταναλισκόμενη ενέργεια και ο άλλος την παραγόμενη. Άλλη εναλλακτική διαδικασία βάση του καινούριου νομοσχεδίου είναι το net metering. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένας μετρητής που συμψηφίζει την παραγόμενη με την καταναλισκόμενη ενέργεια. Έχοντας υπ’ όψιν τις χαμηλές τιμές πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, η εταιρεία μας συνεργαζόμενη με κορυφαίους κατασκευαστές Φ/Β συστημάτων είναι σε θέση να προσφέρει σε ανταγωνιστικές τιμές ένα ολοκληρωμένο πακέτο ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η απόσβεσης της επένδυσής σας.

  • Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα:

    Σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο της ΔΕΗ και για εφαρμογές όπως για παράδειγμα γεωργικά κτήρια, τροχόσπιτα, κεραίες τηλεπικοινωνιακών σταθμών, εξοχικά σπίτια τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι η ενδεδειγμένη λύση. Η βασική διαφορά με τα διασυνδεδεμένα είναι η χρήση συσσωρευτών (μπαταρίες) όπου εκεί αποθηκεύεται η ενέργεια.

  • Υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα:

    Σε ορισμένες περιπτώσεις για να υπάρξει πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, τα φωτοβολταϊκά μπορεί να συνδυασθούν με άλλες πηγές ενέργειας όπως ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ή άλλη μορφή ΑΠΕ (ανεμογεννήτρια). Με τη διαδικασία αυτή επιτυγχάνουμε για τον πελάτη πλήρη αυτονομία σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές.


photovoltaic